מאז הקמתה לפני 85 שנה פועלת אגודת צער בעלי חיים בישראל למניעת צער וסבל מבעלי החיים והנה שותפה במאבקים נגד ניצול חיות ונגד שיטות התאכזרות והתעללות בעיקר במשקים מתועשים. לפיכך, תחקיר תוכנית הטלוויזיה כלבוטק, ששודר לפני כמה ימים בערוץ 2 על אודות התעללויות קשות של עגלים במשחטה בבעלות חברת תנובה, לא הפתיע אותנו.
תעשיות הבשר, החלב והביצים מוכרות לצרכנים מגוון עצום של מוצרים ארוזים וממותגים היטב, לא פעם מופיעות על גבי אריזותיהם דמויות מאויירות וחייכניות של בעלי חיים. אולם אסטרטגיות שיווקיות אלה מסתירות מאחוריהן תסריטי בלהות מלאים בסבל ובייסורים של בעלי החיים, המנוצלים בתעשייה זו ומשלמים מחיר יקר, שאינו עומד בקנה אחד עם ערכיה של כל חברה המבקשת להיקרא מוסרית.
אנו מברכים על שידור התחקיר ומקווים כי באמצעותו תעלה המודעות לנושא חשוב זה עוד יותר ותקדם שני מהלכים עיקריים:
לחץ ציבורי על נבחרי העם ועל משרדי הממשלה הרלבנטיים, שיביא למיצוי החקירה ובעקבות מסקנותיה יוביל להעמדה לדין על פי חוק צער בעלי חיים את המעורבים בנושא.
לצערנו, העונשים המוטלים על עבריינים אינם כבדים ואינם מרתיעים דיים, ואנו מצפים ממערכת המשפט להבין את חומרת המעשים ולא להקל בעונשים. אנו מאמינים כי יש להגביר את הפיקוח ואת הענישה במטרה לשנות את המצב ובנוסף, יכול כל אזרח לסייע למאבק באמצעות הפעלת לחצים ופניות לחברי הכנסת שבכוחם לתקן את החקיקה.
שינוי התנהגות צרכנית. לכל אחד מאתנו אחריות אישית. לכל אחד מאתנו החופש לבחור מה יונח על צלחתו ואם בדרך אל הצלחת היתה מעורבת התעללות בבעלי חיים. האלטרנטיבות קיימות, גם עבור אלה שאינם בוחרים בדרך חיים צמחונית או טבעונית. העלאת שאלות כגון כיצד מגודלים בעלי החיים וכיצד הם מובלים ונשחטים תוביל כל אדם להחלטה על פי מצפונו. אולם אסור לטעות, וחשוב לדעת כי מרבית הצרכנים של מוצרים מהחי מנציחים, גם אם באופן לא מודע, את המצב הנוכחי, שבו אינטרסים כלכליים ואחרים משפיעים על אופייה האכזרי של תעשייה זו.