מה היא תולעת הפארק?
תולעת הפארק זו תולעת טפילית שגורמת למחלה קשה אצל כלבים ויכולה אף להוביל למוות. באמצע שנות התשעים התגלתה התולעת לראשונה בישראל בפארק הספארי ברמת גן ומשם התפשטה לכל חלקי הארץ. כיום יש מספר נקודות גיאוגרפיות בישראל שנגועות יותר בתולעת זו, בייחוד במרכז הארץ.
איך יודעים שהכלב שלכם נגוע בטפיל?
לתולעת לוקח כמה חודשים להתפתח בגופו של כלבכם ויש כמה סימנים שיכולים להעיד על כך שהכלב סובל מתולעת הפארק. חשוב לשים לב לתסמינים הבאים:
- ריור
- שלשול
- שיעול
- צליעה
- הקאה
- חולשה
התולעת יכולה לנדוד לאיברים רבים בגופו של הכלב שלכם. לכן, מגוון התסמינים הוא רחב.
דרכי הימנעות וטיפול בתולעת
הדרך הטובה ביותר לטפל במחלה הזו, היא למנוע אותה. לשם כך, עלינו לשלב בין שני סוגי טיפול מקבילים:
- הטיפול הראשון, הוא זריקה שניתנת לכלב שלכם אחת לחודשיים בעזרת ווטרינר מוסמך. חשוב להבין שזריקה זו היא איננה חיסון והחומר הפעיל בה אינו מגן על כלבכם באופן מוחלט. נכון להיום, זה הטיפול היעיל ביותר לתולעת הפארק.
- הטיפול השני, הוא חינוך הכלב שלכם. אם הכלב שלכם יאכל ברחוב לטאות, ציפורים, או צואה, הוא עשוי להידבק בתולעת ולחלות במחלה. לשם כך, עליכם לשים לב היטב למה הכלב שלכם אוסף מהרצפה בכל פעם שאתם יוצאים איתו החוצה.
אם כלבכם נדבק בתולעת הפארק, הסיכוי שלו להחלים ממנה תלוי במהירות האבחון ובתחילת מתן הטיפול. הטיפול עצמו נעשה באמצעות זריקות ובמקרים מסוימים יידרש טיפול כירורגי שמטרתו להוציא את הגידולים שתולעת זו מייצרת. בכל מקרה, אם יש לכם חשש שהכלב שלכם נדבק בתולעת הפארק, עליכם לפנות באופן מיידי לווטרינר.
כלבים מסוימים רגישים לזריקה
ישנם סוגי כלבים שרגישים לזריקה של תולעת הפארק. מדובר בכלבים, כמו: קולי, שלטי, רועה אנגלי עתיק ואחרים. לכלבים אלו אסור לעשות זריקה מיד כשמגיעים לווטרינר. לכלבים אלו שרגישים לזריקה, ניתן להעניק טיפולים אחרים, כמו: טיפות שניתנות אחת לחודש. ההמלצה היא, לעשות להם בדיקת דם גנטית ורק לאחר מכן להחליט האם הזריקה כדאית. מעבר לכך, ישנם כלבים שלא שייכים לגזע הזה וגם הם רגישים לזריקה נגד הטפיל. ניתן לבדוק זאת ע"פ הגן שכלבים אלו נושאים.
יש לכם שאלות נוספות? מוזמנים להתייעץ איתנו