עושים סדר

בעקבות לחץ האגודה, משרד החקלאות מכין נהלים חדשים בנוגע לטיפול בסוסים וחמורים במצוקה

מאז הקמתה לפני 87 שנים, פועלת אגודת צער בעלי חיים בישראל למניעת צער וסבל מבעלי החיים, ביניהם גם סוסים וחמורים, אשר לצערנו גם כיום, במאה ה-21, עדיין משמשים כבהמות משא ולא פעם נתונים תחת התעללות אכזרית והזנחה פושעת מצד בעליהם.

בשנים האחרונות חילצה האגודה מאות סוסים וחמורים אומללים, אשר עברו תהליכי שיקום ארוכים באורוות האגודה ועברו לבתים מאמצים אחראיים, רובם בחוות מסודרות אשר עברו את אישור צוות האגודה לאחר ביקור במקום. תהליכי החילוץ, השיקום, המזון המיוחד והטיפולים הרפואיים מסתכמים בעשרות אלפי שקלים מדי שנה, ואנו נעזרים בתרומות על מנת לשלם את הסכומים האדירים הנדרשים.

לאורך השנים השתנו התקנות והתקציבים הייעודיים של הרשויות המקומיות ומשרדי הממשלה הרלוונטיים, אולם בעיית הסוסים והחמורים עדיין רחוקה מפתרון. ממלאי התפקידים אינם מודעים לנושא, הרשויות אינן מעבירות תקציבים, כוח האדם אינו מספיק וכמו בתחומים רבים אחרים – המדינה מסתמכת על עמותות פרטיות המתקשות לשאת בנטל.

למוקד אגודת צער בעלי חיים בישראל מגיעות פניות מכל רחבי הארץ הנוגעות לסוסים וחמורים הנמצאים במצוקה קשה, ואנו עושים ככל יכולתנו על מנת לסייע לבעלי החיים האומללים. לצערנו, כאשר אנו מבקשים את עזרת הרשויות (משרד החקלאות או וטרינריים רשותיים) במימון הובלה או בטיפול, אנו נתקלים לא פעם בהתעלמות, בחוסר שיתוף פעולה או בתשובות לקוניות על מחסור בתקציב, וזאת מבעלי תפקידים האמונים על נושא זה.

בחודש שעבר הוציאה האגודה מכתב למנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ד"ר נדב גלאון, אשר שרטט את תמונת המצב העגומה בישראל והעלה שאלות לגבי אחריות הרשויות ואופן הטיפול בנושא. במכתב התשובה שהתקבל לאחרונה, הביע ד"ר גלאון את הערכתו לפעילות האגודה ואישר כי אכן קיימות בעיות הנוגעות למודעות, תקציב, ארגון ותיאום הפעילות בקרב הרשויות. לדברי ד"ר גלאון, בימים אלה מכינים השירותים הווטרינריים נהלים חדשים, שמטרתם שיפור דרכי ההיענות והטיפול בנושא הסוסים והחמורים וחלוקת נטל העשייה והתקצוב.

אנו נמשיך לסייע ולהציל סוסים וחמורים נוספים מידי המתעללים בהם, תוך תקווה כי הנושא יטופל במהרה ברשויות השונות באמצעות נהלים ברורים וכי פניות בנושא סוסים וחמורים במצוקה אכן יזכו למענה הולם ומסודר.

לדיווח על סוסים וחמורים ניתן לפנות למוקד יחידת הפיצו"ח במשרד החקלאות – 03-9559911/2, או למוקד האגודה – 4553*.

לקריאת המכתב שהתקבל ממנהל השירותים הווטרינריים לחצו כאן.
לפנסיון הסוסים והחמורים של האגודה, ובו מידע על הסוסים והחמורים אשר שוקמו על ידינו לחצו כאן.