ב-30.3 פותחת הבשלנית הבינלאומית דבי מצקין את לבה ואת ביתה במגדלי אקירוב תל אביב, ומזמינה אתכם לקחת חלק וליהנות מארוחה טבעונית מגוונת שהכנסותיה ייתרמו לאגודה.
"אני כל כך שמחה לבשל באהבה ארוחה טבעונית שכולה למען בעלי חיים חסרי ישע שנטשו אותם ופגעו בהם", אומרת דבי. "אני יודעת שעזרתי להם בחייהם ובעזרתי יהיה להם עוד יותר טוב. אני אוהבת כלבים וחתולים וכך גם כל משפחתי. כך חינכתי את בנותיי, ואני תמיד מספרת לכולם על הקשר הנפלא שלי עם כלבתי קלואי הקשישה. אני הכי אשמח לראות אנשים מחייכים בארוחת הטבעונית בביתי עם כל הטעמים של הטבע ואני מבטיחה חוויה אמיתית".
דבי מאמינה בכל לבה שאוכל מקרב בין אנשים, והחלום הגדול שלה הוא לבשל ארוחה לשלום. בימים אלו היא מצלמת תוכנית בישול – "המטבח הדיפלומטי", שבמסגרתה היא מארחת במטבחה שגרירים וידוענים מכל העולם, ויחד הם מבשלים לקירוב לבבות.
הארוחה הטבעונית תתקיים ביום שני, 30.3.20, בשעה 19:00 בביתה של דבי במגדלי אקירוב ברחוב פנקס 64 בתל אביב. המחיר למשתתף כתרומה לאגודה: 360 ש"ח. מספר המקומות מוגבל. מהרו להזמין מקום בטלפון 054-4592961.
והנה טעימה מהמטבח של דבי – מתכון לקציצות טבעוניות סופר בריאות.
קציצות ירקות טבעוניות
מצרכים (20 קציצות):
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בטטה בינונית מגוררת בפומפייה
2 זוקיני מגוררים בפומפייה
1 קולורבי מגורר בפומפייה
1 צרור פטרוזיליה או כוסברה (או חצי חצי) קצוץ דק
3 גבעולי סלרי + עלים קצוצים דק
1 גזר גדול מגורד
רבע כרוב לבן קטן קצוץ דק
4 כפות קמח מלא (לנמנעים מגלוטן – 5 כפות פירורי לחם ללא גלוטן)
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח (לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, סוטאז' או סיר מאדים 3-4 דקות על אש גבוהה ועד לריכוך את כל המצרכים להכנת הקציצות מלבד הקמח (או פירורי הלחם). מדי כמה ערבובים ניתן לזלף 3-4 כפות מים ולהמשיך לרכך. מסירים מהאש.
2. מוסיפים את הקמח (או פירורי הלחם) ומערבבים עד ליצירת עיסה לקציצות. מצננים את התערובת לפחות חצי שעה.
3. מחממים תנור ל-180-200 מעלות.
4. יוצרים בעזרת כפות ידיים מעט רטובות כ-20 קציצות עגולות ככדור ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
5. אופים את הקציצות כ-20 דקות. אחרי 10 דקות אפשר להפוך בעדינות רבה את הקציצות. לאחר שהן משחימות מכבים את התנור ומשאירים בתנור ל-10 דקות נוספות.
מומלץ לאכול את הקציצות למחרת לצד אורז בסמטי, פירה, סלט ירקות, ואפילו בתוך כריך עם חומוס או טחינה ופרוסת עגבניה.
התמונות באדיבות דבי מצקין.