בעקבות המצב הביטחוני המתוח, אגודת צער בעלי חיים בישראל קוראת לציבור להתייחס לחיות המחמד כאל חלק מהמשפחה ולא להפקיר אותן. בעת האזעקות יש להתפנות למרחב המוגן ביחד עם חיות המחמד, ובמידה ומחליטים לנסוע מהאזורים המתוחים לקחת את חיות המחמד האהובות ולא להשאירן מאחור.
במצב הבטחוני הנוכחי, גם לכלבים ולחתולים לא קל. הרעשים הרמים עלולים להלחיץ אותם ולגרום לחרדה או לשינוי בהתנהגותם. להלן כמה טיפים לטיפול בחיות המחמד בעת האזעקות.
1. במרחב המוגן יש לדאוג לצורכי בעל החיים ולציידו במים ומזון, מזון ארוז למקרה של פינוי, עיתונים ישנים ושקיות אשפה לפינוי הצרכים של בעל החיים, רצועת הולכה קצרה ומחסום פה, כלוב נשיאה לחתול או לכלב, ארגז צרכים לחתולים, ובמקרה הצורך תרופות. מרבית החתולים יסרבו להיכנס לכלוב בזמן קצר ולכן יתכן כי תתקשו לקחת אותם אתכם בזמן אמת. הכינו לחתול פינה נוחה וחמה להתכרבל בה במקום מוסתר. הניחו לו להסתתר ואל תקראו לו לצאת מהמחבוא.
2. במרחב המוגן מומלץ להפגין כלפי בעל החיים התנהגות שגרתית. בעלי החיים עלולים לפרש את הנטייה הטבעית שלנו לנחם וללטף כחיזוק חיובי. הראו בטוחים ורגועים, אל תכעסו על בעל החיים ואל תענישו אותו. במקרים מסוימים הכנסת בעל החיים לכלוב יכולה להרגיע אותו.
3. בעתות כאלו כלבים וחתולים עלולים לברוח מהבית כתגובה לרעש האזעקות. לשמירה על הכלב ועל החתול באזורי הסיכון מומלץ לוודא כי הבית סגור וכי אין לחברים הקטנים דרכי מילוט החוצה. לטיול עם הכלב יוצאים רק בקרבת הבית ועם רצועה. לא מומלץ לשחרר, אף לא לזמן קצר, וגם אם הכלב מבקש. בנוסף, ודאו כי לכלבכם יש שבב וכי פרטיו ופרטיכם מעודכנים במרכז השבבים הארצי וכן על הקולר, כדי שחלילה אם יברח יהיה קל לאתרו.
4. אם חיית המחמד שלכם סובלת מאוד מחרדה ואתם מתקשים להרגיעה, מומלץ לפנות לייעוץ וטרינרי.
לצד המלצתנו לא להיפרד מהכלב או החתול, אנו מציעים את שירותי הפנסיון שלנו לבעלי חיים של תושבי האזורים המתוחים בתקופה זו (עד שתחזור השגרה ועל בסיס מקום פנוי) בהנחה של 50%. לפרטים נוספים ניתן להתקשר: 4553*.
להנחיות למיגון ולטיפול בחיות מחמד במצב חרום של משרד החקלאות ופיתוח הכפר לחצו כאן.
אנו מקווים כי השלווה והשגרה ישובו במהרה.