לוח השנה המסורתי של אגודת צער בעלי חיים בישראל מוקדש השנה למתכונים טבעוניים, וזאת במטרה להעלות את מודעות הציבור להפחתת צריכת מזונות מן החי ולצמצם את סבלם של בעלי החיים.
ליצירת הלוח חברו השפים רינה פושקרנה ("טנדורי"), סוואלי אלדר, ציונה מלמן, אביגיל מייזליק ונוף עתמאנה אסמעיל ("מאסטר שף"), השוקולטיירית איקה כהן, אשת הקולינריה יעל גרטי, יועצת הבריאות אומינה קדמי והנטורופת יגאל קוטין, אשר תרמו מתכונים למנות שהכנתן אינן כרוכה בסבל.
התוצאה – לוח מהודר וצבעוני שאין מתאים ממנו לתלייה במטבח הביתי, הכולל תמונות מרהיבות ושלל מתכונים למנות פתיחה, סלטים, מרקים, תבשילים, משקאות וקינוחים – כולם על טהרת הטבעונות.
לדברי הילמה שמושקוביץ, יו"ר אגודת צער בעלי חיים בישראל (מתנדבת): "האגודה, שהיתה חלוצה בכל הקשור למאבקים נגד התעללות וניצול בעלי החיים בתחומי המזון, המחקר, הבידור והאופנה, תופסת תפקיד מרכזי גם כיום בקידום חקיקה לרווחתם של בעלי החיים במשקים המתועשים. לכל אחד מאתנו החופש לפעול על פי מצפונו האישי ולבחור מה יונח על צלחתו, אך חשוב לגלות אחריות אישית, לא לעצום עיניים ולהיות מודעים לדרך שעבר המזון הנכנס לפינו. שינוי הרגלים ארוכי שנים הוא תהליך מאתגר, אך גם הפחתה של צריכת מזונות מהחי היא צעד משמעותי להפחתת סבלם הבלתי נתפש של בעלי החיים, המגודלים כחומר גלם למאכל".
לוח השנה יישלח לכל המרימים תרומה גבוהה מ-35 ₪ באמצעות הטלפון (03-5136500 או 4553*) עד לגמר המלאי.
לצפייה בלוח השנה ובמתכונים הטבעוניים לחצו כאן.
אנו רוצים להודות למשרד הייעוץ התקשורתי "לוויני תקשורת", המספק שירותי דוברות לאגודה, אשר הפיק את לוח השנה, ולאנשי דפוס מנטורס שסייעו בהדפסתו.