חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
קומפוסט

סדנת קומפוסט

הטרנד הירוק מציף אותנו בשנים האחרונות מכל עבר, ואנשים רבים בעלי מודעות לסביבה מבינים כי גם לפעולות קטנות הנעשות בדל"ת אמותיהם השפעה אדירה ומשמעותית. אחת הפעולות האקולוגיות הפשוטות ביותר, שכל אחד ואחת מאתנו יכולים לעשות, היא השימוש בקומפוסט, כלומר הפרדת השאריות האורגניות למיכל נפרד, דבר המפחית את כמות הפסולת הביתית שנשלחת להטמנה.

סדנה תיאורטית ומעשית
ביום שישי, 21 בינואר, בשעה 9:30 תתקיים סדנה להכנת קומפוסט באגודת צער בעלי חיים בישראל, ברחוב הרצל 159 בתל אביב. אורך הסדנה כשעתיים, ובמהלכה יצטיידו המשתתפים בעקרונות הפשוטים להכנת קומפוסט משובח בדירתם ובחצר ביתם, שתוצרתו יכולה לשמש לדישון הגינה ולמטרות אחרות. בסיום החלק התיאורטי מוזמנים המשתתפים להתנסות (ובכך גם לסייע) בבניית מתחם קומפוסטרים באגודה, שמטרתו צמצום פסולת בעלי החיים במקום. כך יתקבל בשלב מאוחר יותר מוצר בר-קיימא, שישמש את האגודה לגיוס תרומות. ההשתתפות בסדנה חינם, אולם בשל מספר המשתתפים המוגבל מומלץ להבטיח את מקומכם על ידי רישום במשרדי האגודה בטלפון 03-5136500.
את הסדנה תעביר בהתנדבות עדית לב-רן, המתרגלת חיים ירוקים והכנת קומפוסט מזה מספר שנים, עוסקת בגינון טיפולי ומעבירה סדנאות בנושאי קיימות למגוון קהלים. הפרויקט כולו ניתן כתרומה לאגודה וכולל את תכנון המתחם, הקמתו וליווי מקצועי.

מהו קומפוסט?
מאז ומעולם מתקיימת בטבע מערכת מעגלית ומאוזנת להפליא, בה כל אורגניזם (חומר אורגני) שקיים על פני האדמה מכיל בתוכו אנרגיה. כאשר אותו אורגניזם מסיים את תפקידו ומתפרק, הפירוק מחזיר לאדמה את אותם חומרי התזונה. בתהליך הקומפוסט היזום אנו מחקים תהליך טבעי בתוך מיכל, בו מתפרקים השאריות האורגניות שלנו עם חומרים יבשים (עלים, נסורת של עץ, עשבים יבשים מהגינה) בעזרת בקטריות ומיקרואורגניזמים. בסופו של התהליך הם הופכים לחומר תזונה עשיר במינרלים לאדמה.

מדוע חשוב להפריד את הזבל האורגני?
ישראלי ממוצע משליך ביום (או יותר נכון משגר ושוכח) כ-2 ק"ג אשפה, שהם כ-560 ק"ג בשנה. אם תכפילו מספר זה במספר התושבים במדינה ותיקחו בחשבון כי כמות הפסולת גדלה בכל שנה בשיעור של כ-5%, תבינו כי מדובר במספרים עצומים. לצורך זה יוצאים מכלל שימוש בכל שנה 300 דונמים ההופכים מגש לפסולת. בשטחים אלה נטמנת פסולת, המכילה לצד חומרים אורגניים גם חומרי גלם שאינם מתחדשים, כגון נפט, חול ומתכות, המזהמים את המים, האוויר והקרקע.
מסתבר כי כ-40% מכלל האשפה הביתית הוא חומר אורגני, שאם נפריד אותו נוכל לחסוך כמעט חצי מהפסולת המגיעה למזבלה. על מנת להפחית את כמות הפסולת הזו, כל אחד מאתנו יכול להפריד את הזבל האורגני מהפסולת הביתית שלו ולעשות בו שימוש. כך, במינימום מאמץ והשקעה כספית אנו מסוגלים לא רק שלא לזהם, אלא להטיב, להפוך בעיה ליתרון ולהסב את שאריות המזון שלנו לחומרי תזונה איכותיים לאדמה.

התמונה באדיבות חווה ואדם – חווה אקולוגית מודיעין.

שתפו עם חברים

כתיבת תגובה

כתבות נוספות שיכולים לעניין אותך

תכירו את ג'ולי הנסיכה

ג'ולי הנסיכה שהגיעה לאגודת צער בעלי חיים בישראל לפני מספר חודשים. ג'ולי בת שלוש, ובמהלך חייה, היא לא זכתה לחיים טובים. ג'ולי הוזנחה קשות, הגיעה אלינו עם תת תזונה ובעיות

קרא עוד »

יום המעשים הטובים

איזה כיף! לכבוד יום המעשים הטובים, בית ספר אשכול מראש העין תרם לאגודת צער בעלי חיים בישראל, שקים שלמים של מגבות וסדינים! בשם האגודה, תודה רבה לבית הספר ולמי שהיתה

קרא עוד »

לכל התכנים בנושאים:

תרומה שלך יכולה להציל אותם!

עזרו לנו לעזור להם! כל תרומה, אפילו הכי הקטנה תעזור לנו לעזור להם.

הירשמו וקבלו עדכונים



עקבו אחרינו ברשת